A simple winter table | Helppo talvikattaus

tag: brown tag: green

It’s late autumn and winter is definitely on its way. On a chilly or rainy day, one of the loveliest things you can do is to sit down for a cozy dinner with some friends. This simple winter table is the perfect setting for this. And anyone can re-create it with little work and at minimal costs. We think this would also work great for a casual winter or fall wedding. The greens and twigs give a rustic, natural touch to any venue and the candles will create a festive and intimate feel.

On loppusyksy ja talvi tekee todellakin tuloaan. Kirpakkana tai sateisena päivänä ei ole parempaa kuin istahtaa alas kotoisalle illalliselle ystävielä kanssa. Tämä yksinkertainen talvikattaus on juuri omiaan näihin iltoihin. Kuka tahansa osaa toteuttaa tämän edullisen kattauksen kun vaan on valmis näkemään hiukkasen vaivaa. Ohje sopii myös erinomaisesti rentoihin talvi- tai syksyhäihin. Oksat ja vihreät antavat ihanasti rustiikkia ja luonnollista tuntua mihin tahansa juhlatilaan ja kynttilät tuovat aina intiimiä ja juhlavaa tunnelmaa.

A simple winter table | DIY series on Best Day Ever A simple winter table | DIY series on Best Day Ever A simple winter table | DIY series on Best Day Ever A simple winter table | DIY series on Best Day Ever A simple winter table | DIY series on Best Day Ever A simple winter table | DIY series on Best Day Ever A simple winter table | DIY series on Best Day Ever A simple winter table | DIY series on Best Day Ever A simple winter table | DIY series on Best Day Ever A simple winter table | DIY series on Best Day Ever

If you want to create a table like this, you will need to create the greenery swag that functions as table runner and centerpiece. Making a swag like this is really simple – we promise! All you need is some sturdy greenery (eucalyptus and leather leaf works well), some pretty little twigs and some metal wire or floral wire.

Luodaksesi tällaisen kattauksen, sinun tulee toteuttaa vihreistä köynnös, joka toimii sekä pöytäasetelmana että kaitaliinan tilalla. Köynnöksen tekeminen on todella simppeliä! Tarvitsen vain tukevia vihreitä (eukalyptus ja nahkalehti toimivat oikein hyvin), lisäksi somia pieniä oksia ja vähän rautalankaa tai kukkarautalankaa.

A simple winter table | DIY series on Best Day Ever

Start by grabbing a few stems of your base greenery; we’re using this long leaved eucalyptus, which works great. Tie them together with wire – no need to be super-neat because the wire will be invisible after you’ve added more greens. Next take a few stems of your other greenery and a twig or two and layer them onto the first bunch into the same direction, tie, then layer your base greens on top again working along the swag. Check the length of your table every now and again – you’ll get the loveliest look when you’re swag is long enough to hang down both ends of the table. 

Aloita niputtamalla muutama oksa perusvihreistäsi; me käytimme pitkälehtistä eukalyptusta, joka toimii todella hyvin. Sido yhteen langalla – ei ole kuitenkaan tarpeen olla supersiisti, koska lanka kuitenkin häviää lehtien sekaan kun lisään vihreitä. Ota sitten muutama oksa toista vihreää ja oksa tai pari ja asettele ne samaan suuntaan kuin edellinenkin, sido ja kerrosta taas päälle pientä vihreää. Tarkista köynnöksen pituus aina välillä, saat parhaan tuloksen kun köynnös on niin pitkä, että se roikkuu pöydän molemmilta reunoilta.

A simple winter table | DIY series on Best Day Ever

Once you are done with your swag, lay it onto the table and add a few twigs if you like. Then place some candles along both sides of your greenery runner. Be careful not to leave any candles directly under a twig or greens. If you’re afraid of wax on your table you could also use votive glasses or little lanterns instead of thick candles. 

Kun köynnös on valmis, asettele se pöydälle ja lisää haluamiasi oksia. Asettele kynttilä molemmin puolin köynnöstä. Ole varovainen, ettet jätä tulta suoraan oksan tai lehden alle, muista aina paloturvallisuus! Jos olet huolissasi steariinin valumisesti pöydälle, voit toki käyttää tuikkukuppeja tai pieniä lyhtyjä paksujen kynttilöiden sijasta.

styling and images: Best Day Ever

More of this series:

feature_thumb2    feature_thumb1    feature_thumb3

Comments

Emme julkaise tai jaa sähköpostiosoitettasi.
Your email is never published or shared.

  1. Yksinkertaista ja kaunista! Mikäköhän mahtaa olla tuo otsikossa käytetty kalligrafi-tyylinen fontti nimeltään?

  2. I love this table setting, it’s stunning! Just for reference, what size candles are you showing here?

  3. Do you happen to remember where you got those plates? I’m in the market for neutral plates and those look great!

    • Hi Ana,

      Actually those are really inexpensive ones from Ikea. If you’d like to invest a little more, check out the Danish brand Broste – we love their tableware!

Comment